söndag 31 augusti 2008

Fotboll

I lördags var det som sagt fotbolls match oxå i Torsåker. Grabbarna vann med 7-4.

Glada grabbar som precis vunit matchen nu är det rusning mot fikat Melker och Gustav i täten.
Sen fyllde min farmor Berta 94 år här med August och grabbarna.
Lite svårt att få alla att titta åt samma håll samtidigt haha och så skall det ju alltid till några grimaser oxå!!!

After Work

I fredags var vi på after work, det var jätte trevligt. det var vi gamla vanliga som alltid hänger med när det är något skoj, det är ju vissa som aldrig kan följa med, lite trist för sammanhållningen på jobbet, men så är det, alla är vi olika och det är bara att gilla läget, men vi hade kul i varje fall.
Här nedan är Peter, så himla gullig å rolig.


Och här är våran sommarjobbare Dagmar som jobbade sista dagen i fredags. Jättetråkigt att hon skall sluta hon har varit hos oss i 1/2 år så det blir lite tomt när hon försvinner.
Vad skall man säga om Göran då?...... trevlig kille de´oxå, han hänger med på det mesta, det är alltid kul.
Och så Anna förstås,..... men vad är det för lutning på glaset mmmm ? Hur skall et här sluta? Det hoppas jag att jag får veta på måndag då jag försvann hemåt efter detta, då vi skulle på fotbollsmatch på lördag morgon med samling kl 9.00.......... Anna : rapportera till koksalen på måndag!!! torggatan eller? haha älskar dig du härliga vän!! Och så lilla tingeling, hon var med fast hon slutat hos oss, så roligt att hon hakar på ändå och ja, jag tror Göran kände sig som Peter Pan där bredvid, han kanske inte flög själv, men han svävade nog på små moln i varje fall.... *fniss*

onsdag 27 augusti 2008

Lilla Lína

Idag har jag och mina jobbarkompisar varit och hälsat på Malin, en arbetskamrat som fick barn i maj. Lilla Lina... vilken go´bit. Det var så kul att träffa Malin och se hur de fått det i huset de köpte för inte så länge sedan.
Viis är hon väl söt lilla Lina!!
Och så var ju min kära vän och kollega Anna kakelpanna där oxå, henne är det alltid lika roligt att träffa.
Malin bjöd på paj och sallad och som efterrätt fick vi den här härliga "glasstårtan" mmmmmm
Här är Caroline med Lina
Karin våran lilla pingla var ju oxå med, fast hon har slutat jobba hos oss nu, det är lite tråkigt, vi saknar henne, men det är ju inte så långt till hennes nya jobb heller så vi kan nog träffas om vi vill.








tisdag 26 augusti 2008

Kök

Några bilder från vårt kök :
Lampan över bordet skall bytas ut snarast, det är en "tillsvidare lampa" som fått hänga allt för länge....


Köks klockan tycker jag mycket om, men hade jag köpt den idag så hade ag nog köpt en svart, den här syns inte så bra mot den vita väggen hemma hos oss.

sovrum

Det hamnade några gladiolusar här oxå.

Och här är min stolthet: Snön faller av Ulf Lundell. Jag är ett Lundell fan av stora mått. Är väldigt betuttad i den mannan på alla sett och vis!!!! Nu bara längtar jag tills den 25 sept då han har turne premiär här i gävle på konserthuset det skall bli så underbart, jag har väntat länge nu. Det var länge sedan han var ute och spelade nu. Jag har lyckats fixa biljetter på bästa plats. 2:a raden i mitten på parkett hmmmm man kan ju hoppas att han svettas lite eller nåt så det stänker lite på mig .... *ler*
Jag skall fota lite mer lundell grejer och lägga ut sen, men en sak i taget. Det här får räcka för idag. Blev visst inte så många konkreta bilder på sovrummet, men det kommer....


Vardagsrum

Tänkte visa några bilder från vårat vardagsrum.

Kunde inte låtabli att köpa några gladiolus när jag var på stan häromdagen,visst är de härliga.

De är så ståtliga på nåt vis. Mot en av väggarna i rummet har jag ett högt skåp från IKEA. Och over skåpet hänger denna lampa oxå från IKEA, den kanske inte är så fin som den är, men den lyser jättefint på kvällen, det är en favorit i vardagsrummet. (synd att det inte går att visa så bra med kort hur den ser ut när den lyser.)

Nu när hösten så smått börjar komma börjar det bli dax att hitta på några andra gardiner, men jag har inte hittat några som jag tycker om.

Jag har fäst gardinstången i taket, det blev faktiskt jättebra, man får mera höjd i rummet då, och eftersom vi har ganska litet vardagsrum så gjorde det ganska mycket för oss.


Och så hade vi ju bröllopsdag igår..... mannen kom hem med rosor (hade helst velat ha vita, men det törs man ju inte säga haha) Nä då han var jätte gullig. Vi har nu varit gifta i 8 år...... oj oj undrar hur gamal jag är egentligen, man kanske inte är 20 nå´mer ...... å inte 30 heller för den delen....haha

torsdag 21 augusti 2008

Villervalla

Regn regn regn........... Orkade inte ta mig för att göra något ute idag heller. Gräset skulle behöva klippas och altanen skulle behöva sig en omgång, men men.......
Grabbarna och jag drog ner på stan en vända istället, Albin behövde en ny höstjacka så vi sprang ett varv på stan. Han har ju blivit lite noga med vad han sätter på sig så det duger ju inte med vad som helst hmmmm, men det tycker jag bara är kul, jag har alltid handlat alldeles för mycket barnkläder och det gör jag fortfarande!
Vi hittade i varjefall en softshelljacka av märket 8848 på intersport som både Albin och jag tyckte om så den fick det bli. En grå + svart med röda detaljer. Färgen syns inte riktigt på kortet, men den var jättefin tycker jag.
Sen hade mitt paket från underbara villervalla kommit oxå, med lite sköna dagiskläder till August. Det var tre st tröjor och två par härligt tjocka velourbyxor och en lite töntig mössa haha, men lite söt var den....... så nu har han lite roliga höstkläder.

Och så kom ju de sista markiserna upp, det blev jätte bra när det äntligen blev klart.

tisdag 19 augusti 2008


Annorlunda Billy bokhylla

Här kommer några bilder på våran lilla hall, barnen har sin lilla hängare Car & Caravan från maze.



Sen har jag haft ett litet projekt med våran billy bokhylla i hallen. Mannen har gjort lådor till hyllplanen som vi har vantar och mössor i ( bra att bygga på höjden när man är trångbodda), men den har varit så tråkig och helvit!!




Så jag tog fram rollen och rollade på framsidan med svart färg. Sen fixade jag foton som jag satt bakom en passpartou (har ingen aning om hur det stavas men ni kanske fattar vad jag menar haha). För att skydda fotona fixade jag plexiglas från glasmästeriet här i stan´ så att korten hålls skyddade från blöta vantar odyl.

Så här blev den på plats. Lite svårt att knäppa när plexiglaset helatiden reflekterades , men ni behöver ju inte titta på dörren.

















Bilder på rönnbären

Här kommer några bilder på de härliga rönnbären som August och jag plockade i lördags:

August med skottkärran full i rönnbär!!
Sen gjorde vi ett arrangemang runt bollkryssarna nedan.


Och så här ser våran entre ut, men kolla inte för mycket på den hemska lampan och de gräsliga markstenarna. Det blir nya stenar till våren har mannen lovat!!! Tackar..
Och så våra postlådor, det roliga är att brevbäraren faktiskt alltid lägger post även i den lilla lådan så barnen kan hämta. Jag trodde faktiskt inte att hon skulle göra det utan köpte den mest för att den var så gullig.



Markiser

Så har man arbetat två dagar efter semestern då. Känns som om man inte varit därifrån ens, konstigt hur det är.
Har precis varit på Spa Gamla Gefle och fixat mina naglar hos mitt kusinbarn Linda, så nu är man fin ett tag igen.
Idag ringde de från markisfirman oxå, de andra markiserna hade kommit. Äntligen, så på torsdag får jag markiser till övervåningen oxå!!!(inte för att de behövs just nu, men man vill ju att det skall bli klart nångång). De är helsvarta, ville inte bland in någon ytterligare färg när huset redan har en sån stark accentfärg. Som sagt vi bor ju i radhus så man kan ju inte välja helt själv hur man vill att radhuset skall se ut, men det blir bra med svarta. jag och ena grannen tog svarta och de andra två i längan tog röda markiser, peronligen tycker jag att det blir för rött med röda markiser oxå, när det redan är rött på dörrar och i förnster + att det är så svårt att få så att färgen stämmer ordentligt. skall visa bilder på deras sen så får ni se vad ni tycker. Här är i varje fall en bild på hur det ser ut utanför mitt köksfönster.

lördag 16 augusti 2008

Härliga Rönnbär

Jag skulle gärna njuta av sommaren ett tag till, men vart har den tagit vägen????
Så yngste sonen och jag gick ut i det trista vädret idag och samlade ihop hans skottkärra full med rönnbär. Sen gjorde vi ett litet arrangeman runt de vita bollkryssarna jag köpte för ett par dagar sedan. Och så tog vi in och lade lite på en bricka och tände lite ljus i det tråkiga vädret, det var riktigt mysigt men det kändes verkligen som höst.
Och inte blir det väl bättre av att man skall till att börja jobba på måndag, kul att träffa jobbarkompisarna, men det är ju inte så att jag längtar till jobbet , men man måste väl dit !!
I morgon laddar vi för Albins fotbolls match mot Forsbacka, men det kan jag berätta om imorrn´. Så här såg han förresten ut när han kom hem från den blöta träningen i torsdags!!

fredag 15 augusti 2008

Några Bilder





Pojkarnas kusin Stina